Želite povečati učinkovitost svojih treninga, povečati mišično maso ali tudi zmanjšati telesno težo? Whey Protein Isolate je narejen prav za vas. Z enostavno pripravo v samo nekaj sekundah dobite napitek z visokim odstotkom kakovostnih beljakovin, ki se izjemno hitro absorbirajo in vašim mišicam zagotavljajo potrebne aminokisline za obnovo in rast. Odlikuje ga zmanjšana količina ogljikovih hidratov in maščob ter je primeren tudi za ljudi z laktozno intoleranco. Zaenkrat je na voljo s čokoladnim okusom, ki vam zagotavlja popolno uživanje.
Sinteza mišičnih beljakovin je povečana tudi do 24 ur po vadbi z obremenitvijo (utežmi), vendar je največja rast in obnova prisotna v prvih nekaj urah. Zato je pomembno, da Whey Protein zaužijete takoj po končanem treningu.
Način uporabe: Whey Protein Isolate zaužijemo tako, da v šejker ali mešalnik natočimo 1 merico (30 g beljakovin) in jo zmešamo s 200 - 250 ml vode ali mleka.
Na dneh treninga priporočamo, da ga zaužijete takoj po vadbi ter zjutraj ali pred spanjem (odvisno od časa vadbe), medtem ko ga prosti dnevi zaužijete takoj po prebujanju.
Priporočljivo je, da ga pripravite neposredno pred zaužitjem!
Alergeni: Proizvedeno v obratu, kjer se uporabljajo mleko, soja, jajca in oreški.
Način shranjevanja: Tesno zaprto pri temperaturi od 5 - 30 °C, na suhem, temnem in hladnem mestu. Hranite izven dosega otrok.
Rok uporabe: je naveden na embalaži ali 6 mesecev po odprtju.
Opombe: Prehranska dopolnila niso nadomestilo za raznoliko in uravnoteženo prehrano ter zdrav način življenja. Pred uporabo se posvetujte z zdravnikom ali nutricionistom.
Sestavine (okus čokolade): Izolat sirotkinih beljakovin (WPI 90%), ojačevalec okusa - glicin, kalcijev kazeinat, kakav v prahu z zmanjšano vsebnostjo kakavovega masla, kreatin monohidrat, aroma, emulgator - natrijeva karboksimetil celuloza, škrob tapioke, praškasta mešanica na beljakovinski osnovi. sirotka in rafinirano palmovo olje - Palmlat 26/10 (sirotkin protein, rafinirano palmovo olje, stabilizator E451, sredstvo proti strjevanju E551, antioksidant E306), sladila: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, stabilizator natrijev glukonat.
Informacije o alergenih: Izdelano v obratu, ki uporablja mleko, sojo, jajca in oreščke.
Podatki o hranilni vrednosti: |
v 100g: |
V porciji (30g): |
% PDU* |
Energijska vrednost |
382 kcal |
114 kcal |
6 % |
Maščobe - nasičene maščobe |
1,18 g |
0,35 g |
0 % |
Ogljikovi hidrati - iz tega sladkorja |
1,82 g |
0,54 g |
0 % |
Beljakovine |
91,07 g |
27,32 g |
54 % |
Sol |
0,32 g |
0,09 g |
1 % |
* PDU = priporočeni dnevni vnos na podlagi povprečnega vnosa 8400 kJ / 2000 kcal na dan
** = priporočeni dnevni vnos ni bil določen
Način uporabe: Whey Protein Isolate zaužijemo tako, da v šejker ali mešalnik natočimo 1 merico (30g beljakovin) in jo zmešamo s 200 - 250 ml vode ali mleka.
Na dneh treninga priporočamo, da ga zaužijete takoj po vadbi in zjutraj ali pred spanjem (odvisno od časa vadbe), medtem ko ga prosti dnevi zaužijete takoj po prebujanju.
Način shranjevanja: Tesno zaprto pri temperaturi od 5 - 30 °C, na suhem, temnem in hladnem mestu. Hranite izven dosega otrok.
Rok uporabe: je naveden na embalaži ali 6 mesecev po odprtju.
Beljakovine sirotke ali whey se pridobiva iz sirotke med proizvodnjo sira. Sirotka (vodni del mleka, ki izvira iz sira) se kasneje v kompleksnem postopku predela v končni praškasti obliki.
Proces končne predelave se imenuje membranska filtracija, ki vključuje fine membrane z zelo majhnimi porami, skozi katere se potiska sirotka. Večje delce zadrži, medtem ko tekočina in manjši molekuli nadaljujejo pot. Bolj fine so pore membrane, večji del snovi ostane zadržan. Koncentracija beljakovin sirotke se lahko izvede na dva nivoja čistosti, zato ločimo whey protein koncentrat in whey protein izolat. Večina proizvajalcev beljakovin proizvaja koncentrat sirotkinih beljakovin, grobo verzijo s večjimi porami membrane. Koncentrat vsebuje veliko večino soli in mineralov, pa tudi laktoze, ki je naravno prisotna v sirotki. Po drugi strani se izolat večinoma proizvaja v manjših količinah, ker se pri njem izvede boljša filtracija in se tako laktoza odstrani. Izolat zato vsebuje nekoliko več beljakovin, kar ga naredi odličen za ljudi z intoleranco za laktozo. Negativne strani izolata so, da ima spremljajoč rahel grenak okus, slabo se raztopi in ima precej višjo ceno.
Če primerjamo ta dva tipa beljakovin, lahko sklepamo, da je koncentrat sirotkinih beljakovin, razen naravno prisotne laktoze, precej bolj ugodna oblika sirotkinih beljakovin. Če potrošnik šejka nima intolerance za laktozo, bo koncentrat beljakovin odličen dodatek. Obe vrsti vsebujeta vseh 9 esencialnih aminokislin in veljata za celovite beljakovine.
Biološka vrednost je najpogostejši merilec za določanje kakovosti beljakovin. Če je njegova vrednost 100, to pomeni, da je 100% tega beljakovina absorbirano v organizmu brez izgub. Spodaj je pregled nekaterih najpomembnejših živil in njihova povprečna biološka vrednost beljakovin, ki jih vsebujejo.
Zdravje srčno-žilnega sistema
Lažja prebavljivost laktoze
Zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti
Okrevanje in regeneracija
Gradnja mišic in pridobivanje mase (20% beljakovin)
Manj vnetij in daljši trening