Protein Pancake je že pri pripravljena mešanica za hitro in enostavno pripravo beljakovinskih palačink. Ker mešanica za palačinke temelji na visokokakovostnih virih beljakovin in ima nizko vsebnost maščob, ne boste nikoli več jedli običajnih palačink.
Hiter in enostaven način za pripravo beljakovinskih palačink.
- Visoka vsebnost sirotkinih beljakovin, kazeina in jajčnega beljaka
- Brez aspartama
Maximalium Protein Pancake boste imeli vedno pri roki sveže palačinke.
Palačinke obogatite z gozdnimi sadeži ali kakšnim sadjem po vaši izbiri, oreščki ali sirupom in si tako privoščite obrok obogaten z ogljikovimi hidrati, ki bodo pospešili regeneracijo po napornem treningu.
Protein Pancake zaužijemo tako, da 2 merici=50 g mešanice dodamo v shaer ali blender in zmešamo s 100 ml vode ali posnetega mleka ter mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi. Pečemo v segreti ponvi do zlato rjave barve. Zaužijte 1-2 obroka na dan ( 50-100 g). Izdelek hranite dobro zaprt pri temperaturi od 5-30 C, zaščiten pred neposrednim vplivom toplote, vlage in svetlobe. Pripravek porabite v 6 mesecih od datuma odprtja.
Specifikacije
Ovseni kosmiči v prahu, koncentrat sirotkinih beljakovin(WPC 80%), jajčni beljak v prahu, praškasta mešanica na osnovi sirotkinih beljakovin rafiniranega palmovega olja- Palmat 26/10( sirotkine beljakovine, rafinirano palmovo olje, stabilizator E451, sredstvo proti staranju E551, antioksidant E306) ojačevalec okusa-glicin, kalcijev kazeinat( mleko), aroma vanilije, emulgator-natrijeva karboksimetil celuloza, vzhajalno sredstvo- natrijev hidrogenkarbonat, sladila; sukraloza natrijev ciklamat, acesulfam K, natrijev saharin, izomalt, stabilizator: natrijev glukonat, vanilija v prahu(0,01 %).
Informacije o alergenih: Izdelano v obratu, ki uporablja mleko, sojo, jajca in oreščke.
Nutritivne informacije: |
v 100g: |
V porciji (50g): |
% PDU* |
Energijska vrednost |
415 kcal |
208 kcal |
3,8 % |
Maščobe |
6,8 g |
3,4 g |
0,5 % |
Ogljikovi hidrati |
31 g |
15,5 g |
0,2 % |
Beljakovine |
52 g |
26 g |
54 % |
So |
0,2 g |
0,1 g |
1,6 % |
Protein Pancake zaužijemo tako, da 2 merici=50 g mešanice dodamo v shaer ali blender in zmešamo s 100 ml vode ali posnetega mleka ter mešamo dokler ne dobimo homogene zmesi.
Pečemo v segreti ponvi do zlato rjave barve.
Zaužijte 1-2 obroka na dan ( 50-100 g). Izdelek hranite dobro zaprt pri temperaturi od 5-30 C, zaščiten pred neposrednim vplivom toplote, vlage in svetlobe. Pripravek porabite v 6 mesecih od datuma odprtja.
Beljakovine sirotke ali whey se pridobiva iz sirotke med proizvodnjo sira. Sirotka (vodni del mleka, ki izvira iz sira) se kasneje v kompleksnem postopku predela v končni praškasti obliki.
Proces končne predelave se imenuje membranska filtracija, ki vključuje fine membrane z zelo majhnimi porami, skozi katere se potiska sirotka. Večje delce zadrži, medtem ko tekočina in manjši molekuli nadaljujejo pot. Bolj fine so pore membrane, večji del snovi ostane zadržan. Koncentracija beljakovin sirotke se lahko izvede na dva nivoja čistosti, zato ločimo whey protein koncentrat in whey protein izolat. Večina proizvajalcev beljakovin proizvaja koncentrat sirotkinih beljakovin, grobo verzijo s večjimi porami membrane. Koncentrat vsebuje veliko večino soli in mineralov, pa tudi laktoze, ki je naravno prisotna v sirotki. Po drugi strani se izolat večinoma proizvaja v manjših količinah, ker se pri njem izvede boljša filtracija in se tako laktoza odstrani. Izolat zato vsebuje nekoliko več beljakovin, kar ga naredi odličen za ljudi z intoleranco za laktozo. Negativne strani izolata so, da ima spremljajoč rahel grenak okus, slabo se raztopi in ima precej višjo ceno.
Če primerjamo ta dva tipa beljakovin, lahko sklepamo, da je koncentrat sirotkinih beljakovin, razen naravno prisotne laktoze, precej bolj ugodna oblika sirotkinih beljakovin. Če potrošnik šejka nima intolerance za laktozo, bo koncentrat beljakovin odličen dodatek. Obe vrsti vsebujeta vseh 9 esencialnih aminokislin in veljata za celovite beljakovine.
Biološka vrednost je najpogostejši merilec za določanje kakovosti beljakovin. Če je njegova vrednost 100, to pomeni, da je 100% tega beljakovina absorbirano v organizmu brez izgub. Spodaj je pregled nekaterih najpomembnejših živil in njihova povprečna biološka vrednost beljakovin, ki jih vsebujejo.
Manj vnetij in daljši trening
Lažja prebavljivost laktoze
Zdravje srčno-žilnega sistema
za krepitev imunitete
1000 gr
Ohranjanje gibljivosti sklepov in vezi