Sirotka beljakovine je zagotovo najbolj znan dodatek, ko gre za izgradnjo mišice in smo vsi seznanjeni s tem.Večina ne ve, da pomaga ne le tistim, ki si želijo močnejših bicepsov, ampak tudi tistim, ki želijo manjše volumne.Obstaja več opredeljenih načinov, na katere beljakovine pomagajo zmanjšati težo in druge pozitivne učinke na človeško telo.
Vadba pomaga pri kurjenju prekomernih maščob v organizmu in izoblikovanju mišic, visoko proteinska prehrana pa pospešuje učinek vadbe. Taka prehrana pomaga pri izoblikovanju mišic s pomočjo aminokislin, ki jih ta prehrana zadrži v telesu, zato je protein sirotke uvrščen med najboljše oblikovalce mišic. In če želite zagotoviti izoblikovanje mišic, ga obvezno koristite neposredno tudi po treningu.
Sirotka beljakovine je zagotovo najbolje znan dodatek, ki govorimo o oblikovanje mišic in obračanje z usposabljanjem.Večina ljudi ne ve, da obstaja želja po pomembni vlogi pri presnovi maščoba in v procesih gorenja odvečne moškosti in oblikovanje telesa. Obstaja nekaj opredeljenih načinov, kako beljakovine pomagajo zmanjšati telesno maso.
Aminokisline se razčlenijo takoj, ko jih najdemo v telesu in se absorbirajo v krvni obtok.Kri prenaša te aminokisline v mišično tkivo in sproži proces nadaljnjega gradnje mišic.
Whey protein znano je, da sirotkini beljakovine zmanjšujejo laktozo, kar pravijo v manjši količini kalorij čez dan.Številne diete v praksi ne trajajo dolgo, saj so vključene tudi diete, tako da nižja poraba hrane in skrbna izbira izberejo živilske izdelke, ki bodo omenili zmanjšanje porabljene kalorije.Manj kalorij omenja več lakota in večje potrebe po hrani.Težko je priti do manjše zaloge hrane in zato se veliko ljudi hitro loti diet.Pravi odziv je zmanjšanje dnevne vsebnosti kalorij in uravnavanje lahkotnosti.Lahkotnost lahko delno preprečimo s hrano, ki vsebuje nižjo kalorijo, pa tudi z živili, ki so bogata z belimi vini.
Izziv je zmanjšati dnevni vnos kalorij, medtem ko manjka občutek lakote.Študije so dokazale, da z zaužitju 25 % dnevnih energijskih zahtev beljakovin zmanjša občutek lakote za 60% in še posebej pri jedu v poznih večerih za kar 50%.
Ta lastnost je pripisana razvejanih verižnih aminokislin, ki so prisotne v beljakovinah in so tisti, ki povzročajo vse pozitivne učinke.Priporočljivo je, da jete ponoči, nato pa namesto obroka popijte beljakovinski shake..
Redna vadba (kjer je v prvi vrsti vključen trening teže) in hkratna povečana poraba beljakovin ne preprečuje le zatiranje mišične mase, temveč tudi spodbuja njihovo rast.
Vemo, da ima maščoba mnogokrat več volumna kot mišice, zato taljenje maščob in zamenjava mišic zmanjšuje centimetre.Tudi če ne shujšate, bo vaš splošni fizični videz boljši.
Običajen vnos skupnih beljakovin je od 0,8 do 1,2 g na 1 kg telesne mase.Torej, to bi bilo približno 80 g na dan za 80 kg osebo.Vendar pa se pri fizično aktivnih posameznikih in tistih, ki bi radi povečali mišično maso, to razmerje poveča.
To se nanaša na celotno količino zaužitih beljakovin podnevi, zato je treba upoštevati beljakovine, ki se zaužijejo s hrano, in samo razliko nadomestiti z dopolnjevanjem.
1 merico preparata (30g) zmešati z 250 ml hladne vode ali mleka in popiti. En napitek je najboljše konzumirati takoj po vadbi ali pa takoj, ko se zbudimo, za še boljše rezultate pa tudi pred spanjem.
Sinteza mišičnih beljakovin je povišana do 24 ur po treningu obremenitve (uteži), vendar sta v prvih nekaj urah prisotna največji rast in obnovo.Zato je nujno, da se beljakovine sirotke zaužijejo takoj po končanem usposabljanju.Izdelek shranjujte tesno zaprto pri temperaturi 5 - 30 C, stran od neposrednih učinkov toplote, vlage in svetlobe.Izdelek uporabite v 6 mesecih od datuma odprtja.
Sestavine: Koncentrat sirotkinih beljakovin (WPC80%), ojačevalec arome - glicin, tapiokin škrob, kreatin monohidrat, emulgator - natrijeva karboksimetil celuloza, praškasta mešanica na osnovi sirotkinih beljakovin in rafiniranega palmovega olja- Palmlate 26/10 (sirotkine beljakovine, rafinirano palmovo olje, stabilizator E451, sredstvo proti strjevanju E551, antioksidant E306), kalcijev kazeinat (mleko), aroma, izolat sirotkinih beljakovin(WPI 90%), sladkan: sukraloza, natrijev ciklamat, acesulfam K , natrijev saharin, izomalt, češnjev sadje v prahu (0,1%), stabilizator natrijev glukonat.
Informacije o alergenih: Proizvedeno v obratu, ki uporablja mleko, sojo, jajca in oreščke
Podatki o hranilni vrednosti: |
u 100g: |
U porciji (30g): |
% PDU* |
Energijska vrednost |
394kcal |
118 kcal |
6 % |
Maščobe |
5,3 g |
1,59 g |
2 % |
Ogljikovi hidrati |
7,93 g |
2,38 g |
1 % |
Beljakovine |
78,67 g |
23,6 g |
47% |
Sol |
0,31 g |
0,09 g |
1 % |
Način uporabe: Whey protein zaužijete tako, da dodate 1 merico ( 30g beljakovin) v shaker ali blender in zmešate z 200-250 ml vode ali mleka.
Na dneve treninga priporočamo , da ga zaužijete takoj po vadbi in zjutraj ali pred spanjem( odvisno od časa treninga), na dneve počitka pa takoj po vstajanju, priporočljivo pa je, da ga naredite tik pred zaužitjem!
Način shranjevanja: dobro zaprto pri temperaturi 5-30 C , v suhem, temnem in hladnem prostoru. Hraniti izven dosega otrok.
Rok uporabnosti: naveden je na embalaži ali 6 mesecev po odprtju.
VPRAŠANJA IN ODGOVORI
VPRAŠANJE: Ali je Maximalium protein primeren za vegane?
Maximalium Whey Protein je sestavljen iz čistega sirotkinega proteina, ki se pridobiva iz mleka. Torej je izdelek primeren za vegetarijansko, vendar ne za vegansko prehrano.
VPRAŠANJE: Ali se Whey Protein lahko uživa skupaj z drugimi dopolnili?
Da, brez težav. Priporočamo, da se držite predvidene uporabe vseh dopolnil, ki jih jemljete.
VPRAŠANJE: Ali Maximalium Whey Protein vsebuje sladkor in koliko ga vsebuje?
V Maximalium Whey Proteinu okus čokolada vsebuje le 2,3g sladkorja na merico. To je sladkor, ki je naravno prisoten v sestavinah, in gre večinoma za laktozo (mlečni sladkor). Ta količina sladkorja predstavlja le 3% dnevno priporočene količine, zato je praktično zanemarljiva in ta izdelek je dobra izbira za ljudi, ki pazijo na vnos sladkorja.
Beljakovine sirotke ali whey se pridobiva iz sirotke med proizvodnjo sira. Sirotka (vodni del mleka, ki izvira iz sira) se kasneje v kompleksnem postopku predela v končni praškasti obliki.
Proces končne predelave se imenuje membranska filtracija, ki vključuje fine membrane z zelo majhnimi porami, skozi katere se potiska sirotka. Večje delce zadrži, medtem ko tekočina in manjši molekuli nadaljujejo pot. Bolj fine so pore membrane, večji del snovi ostane zadržan. Koncentracija beljakovin sirotke se lahko izvede na dva nivoja čistosti, zato ločimo whey protein koncentrat in whey protein izolat. Večina proizvajalcev beljakovin proizvaja koncentrat sirotkinih beljakovin, grobo verzijo s večjimi porami membrane. Koncentrat vsebuje veliko večino soli in mineralov, pa tudi laktoze, ki je naravno prisotna v sirotki. Po drugi strani se izolat večinoma proizvaja v manjših količinah, ker se pri njem izvede boljša filtracija in se tako laktoza odstrani. Izolat zato vsebuje nekoliko več beljakovin, kar ga naredi odličen za ljudi z intoleranco za laktozo. Negativne strani izolata so, da ima spremljajoč rahel grenak okus, slabo se raztopi in ima precej višjo ceno.
Če primerjamo ta dva tipa beljakovin, lahko sklepamo, da je koncentrat sirotkinih beljakovin, razen naravno prisotne laktoze, precej bolj ugodna oblika sirotkinih beljakovin. Če potrošnik šejka nima intolerance za laktozo, bo koncentrat beljakovin odličen dodatek. Obe vrsti vsebujeta vseh 9 esencialnih aminokislin in veljata za celovite beljakovine.
Biološka vrednost je najpogostejši merilec za določanje kakovosti beljakovin. Če je njegova vrednost 100, to pomeni, da je 100% tega beljakovina absorbirano v organizmu brez izgub. Spodaj je pregled nekaterih najpomembnejših živil in njihova povprečna biološka vrednost beljakovin, ki jih vsebujejo.
za krepitev imunitete
Zdravje srčno-žilnega sistema
Zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti
Normalno delovanje mišic in vzdrževanje kosti
Manj vnetij in daljši trening