Kako zdravo shujšati? Blog za ženske

Dame se pogosto obrnejo na nas za nasvet o hujšanju. Verjemite, poslušali smo vse. Vsi vse vedo in vsi so najpametnejši. Zanašajo se predvsem na nove prehranske trende, saj se verjetno pravi načini hitrega hujšanja, tako kot moda, spreminjajo vsako pomlad.

Najboljši prijatelj našega vodje nabave je lani pripravil odličen načrt. Mesec in pol je načrtovala, da bo za zajtrk in kosilo jedla samo sadje. 10 kilometrov hoje na dan bo dovolj za trening. Začne se v ponedeljek, po zimskih počitnicah, sredi februarja. Končni cilj je popolno grajeno telo do sredine aprila. Ko se začnejo topli večeri in zabave na prostem, se mora telo popolnoma prilegati vsem oblekam in skinny jeansu.

Po prvih dneh ni bilo rezultatov, po večernem sprehodu pa je bila lakota neizprosna. Čez dan ji je zmanjkovalo energije, zato je večerni sprehod kmalu postal vse težji. Vključiti je morala večerjo, tudi sadje, banano in jabolko. Nič ni šlo prav in vse je zvenelo tako logično. Sadjem ter zmerno telesno dejavnostjo, ki lahko napačno. Od svojega načrta je obupala po 8 dneh in precej utrujenem organizmu. Na srečo nas je pravočasno kontaktirala, da bi izvedela več o edinem in pravilnem načinu zdravega hujšanja.

Drage dame, ne nasedajte neumnostim. Zdravo hujšanje je zdravo življenje. Nekje v tebi se skriva pravi vojak z železno voljo. Vaše telo prosi za disciplino. Bodite ustvarjalni, vztrajni, lucidni.

Zdravo hujšanje nikoli ni bila rešitev v nekaj mesecih, to mora biti nova, prava postavitev v glavi in ja, mora biti

trajno, da se razumemo, mora biti za vedno.

 

In tokrat vam bomo, drage dame, olajšali z 8 čarobnimi in neprekosljivimi nasveti za zdravo hujšanje:

1.Zmanjšajte vnos rafiniranih ogljikovih hidratov. Zvišajo raven sladkorja v krvi, postanejo lačni in se zredijo. Namesto belega kruha, testenin in peciva izberite polnozrnate izdelke, kvinojo, ječmen, rjavi riž in ajdo. O ja, povsod so, na tržnicah in v trgovinah z zdravo hrano. Na tržnicah so morda malo zlezle na nižje police.

2.Raztrgajte se na treningu. Naj kaplja znoj, naj vas boli vsaka mišica, medtem ko ste zadihani. Razvajali ste se pred televizijo in računalnikom. Delajte vaje, ki so naporne in utrujajoče, vadite z lastno težo ali z utežmi. Osredotočite se na mobilnost in dajte telesu, kar potrebuje.

3.Pijte več vode in jejte več beljakovin, ker voda pospešuje hujšanje, še posebej, če jo pijete pred obroki. Brez zadostne količine vode ni zdravega hujšanja. Prehrana, bogata z beljakovinami, nahrani mišice in vas ohranja sitost. Če zaužijete več beljakovin, zmanjšate vnos kalorij. Trening brez beljakovin je strel v prazno.

4.Redno spite. Zlasti za ženske je dovolj spanja izjemno pomembno za regeneracijo mišic in ključnega pomena za hujšanje, nič manj kot vadba in prehrana. Kolikor znate in zmorete, se borite za vsaj 7 ur stabilnega spanca.

5.Pospešite metabolizem, kadar koli lahko, saj to pomeni hitrejšo izgubo teže. Če vsako jutro pospešite svoj metabolizem s kratkimi HIIT vadbami, boste kalorije kurili ves dan. Pospešeno bitje srca prečrpa energijo, ki topi obloge ter si vsaj tako enostavno organizirati. Pozabite na dvigalo, uporabite stopnice. Hodite hitreje, tecite vedno, ko stojite deset metrov pred seboj. Naj bo ves dan čas za pospešitev in prehajanje v navado.

6.Izberite bolj zdrav zajtrk. To je obrok, ki odpre dan. Zajtrk, bogat z beljakovinami, bo obvladal vaš apetit in lakoto, medtem ko bodo vaše mišice nahranjene in rastejo.

7.Postite in preizkusite avtofagijo. Odlična navada za zdravo hujšanje. Nič hudega, najboljša kombinacija je tista, kjer jeste 8 ur, ne 16 ur. V teh 16 urah imate 7 ur spanja. Če ne prenesete, vam bo zelo pomagal 4-urni premor med obroki. V tem odmoru se sme piti samo voda, limonada, kava brez mleka. Skratka, med obroki je dovoljeno karkoli z nič kalorijami.

8.Kontrolirajte svoj stres, ker boste postali lačni. Svež zrak, joga, pogovori s prijatelji in glasba lahko bistveno zmanjšajo vsakodnevni stres. Ne dovolite, da bi vam stres uničil napredek pri prejšnjih sedmih dejavnostih in navadah, ki smo jih opisali.

 

Če se želite vrniti k osnovam, poiščite železno voljo za discipliniranje svojih navad.

Če bolje pomislimo, je koncept, ki ga priporočamo, oziroma kombinacija navad, ki smo jih obravnavali, zdravo življenje. Tako želimo, da razumete. Pozitivne spremembe teh osmih navad vam bodo prinesle občutek večvrednosti. Od jutra do večerje vam bo vse lažje. Ta občutek vas bo še naprej vodil skozi vaš vsakodnevni napredek, dokler ne postane vaša nova dnevna okolica, vaše zdravo življenje. Zdravo hujšanje je takrat preprosto samoumevno.