Sirotkine beljakovine- komu so namenjene?

Za ljudi, ki želijo ohraniti ali povečati mišično maso

Vsi vemo, da so beljakovine bistvene za rast mišic, vendar niso vse beljakovine enake.
Sirotkine beljakovine vsebujejo vse esencialne aminokisline, potrebne za izgradnjo mišične mase.
Razvejane aminokisline Bcaa so najbolj znani antikataboliki iz hrane, ki preprečujejo razgradnjo mišične mase med napornim treningom, medtem ko je levcin, najbolj anabolična aminokislina, odgovoren za povečanje mišične sinteze, sirotkine beljakovine pa jih zagotavljajo v potrebne količine.

Športniki in rekreativci, ki želijo pospešiti okrevanje mišic

Tudi trening in vsaka močnejša fizična aktivnost je vrsta stresa, po katerem si mora telo opomoči in se vrne v homeostazo – normalno delovanje.
Trening povzroči mikro poškodbe mišičnih vlaken, po katerih jih imamo možnost popraviti in pridobiti večje in močnejše mišice, za ta proces pa potrebujemo beljakovine  
Prilikom napornih aktivnosti trošimo ugljene hidrate, ali često i proteine kao izvor energije.To pomeni, da se beljakovine razgradijo na njihove osnovne sestavine–aminokisline in posledično ustvarimo primanjkljaj nekaterih izmed njih.

Whey nam nudi popolno sestavo vseh potrebnih aminokislin, da si telo hitreje opomore in je pripravljeno na naslednjo telesno aktivnost. 

Večina športnikov pije Whey po treningu, ko je telo najbolj občutljivo na vnos hranil in je občutljivost na inzulin največja.

 

Predebeli ljudje

Proteini predstavljaju najzasitniji makronutrijent. Dodavanje proteina u obroke (poput ovsenih kaša npr.) prouzrokovaće da pojedete manje količine a da pritom budete sitiji. Pitate se kako?
Prvo, whey protein će usporiti varenje hrane u želucu, što će posledično dati veću sitost i manje skokova šećera u krvi-neophodna kombinacija kako bi došlo do mršavljenja.
Drugo, uticaće na smanjeno lučenje grelina-hormona koji se luči kada ste gladni i gasi se kada ste siti. Proteini imaju sposobnost da smanje i uravnoteže njegovo lučenje i na taj način smanje i ukupan dnevni unos.
Po novim istraživanjima, unos proteina u doručku ili 90 minuta pre glavnog jela značajno smanjuje šansu za prejedanje u narednom obroku, a dolazi i do povećanja osetljivosti tela na insulin.

Vsi, ki ste na strogi dieti z nizkim vnosom živalskih beljakovin

Kontaminacija živalskih mesnih izdelkov narašča in veliko ljudi se zateka k različnim dietam, ki temeljijo na sadju in zelenjavi. Žal takšne diete ne omogočajo potrebnega vnosa vseh hranilnih snovi, najbolj pa zaostajajo zaradi pomanjkanja beljakovin.Nezadosten vnos beljakovin lahko posledično povzroči izgubo mišične mase, različne bolezni in upočasnitev metabolizma.Z nadomestilom iz beljakovinskih napitkov zlahka dobite potreben dnevni vnos beljakovin, in to zelo okusno, z vašim najljubšim sadjem.


 
Ljudje s šibkim imunskim sistemom
 

Beljakovine poleg aminokislin vsebujejo β-laktalbumine, laktalbumine, vitamine, minerale in druga hranila, ki so lahko ključnega pomena za vzdrževanje in krepitev vašega imunskega sistema.

Ob upadu imunskega sistema in pojavu različnih vnetnih procesov jetra povečajo izločanje C-reaktivnih proteinov (CRP), po novih raziskavah pa lahko višji odmerki (približno 45 g) bistveno zmanjšajo vnetne markerje!

Oksidativni stres je danes eden glavnih vzrokov za nastanek različnih kroničnih bolezni.Eden najpomembnejših antioksidantov, ki lahko prepreči ali nevtralizira učinke oksidativnega stresa, je glutation. Glutation sintetizira telo samo, vendar je njegova proizvodnja odvisna od aminokislin, kot je cistein, ki ga pogosto ne dobimo dovolj s prehrano in je prisoten v sirotkinih beljakovinah.

Za vse, ki skrbijo za svoje zdravje

Ena najpogostejših bolezni je posledica visokega krvnega tlaka in ravni sladkorja v krvi.Žal k vsemu temu veliko pripomore sodobna prehrana, dodajanje raznih aditivov, konzervansov in prekomerno uživanje sladkorja.Laktokinini, ki jih najdemo v sirotkinih beljakovinah, so vrsta zaviralcev ACE, znani tudi kot zdravila za zniževanje previsokega krvnega tlaka.Če redno uživate sirotkine beljakovine v prahu, lahko dolgoročno dosežete podoben učinek kot pri nekaterih zdravilih za krvni tlak, vendar na naraven način (se obvezno posvetujte z zdravnikom, da ne presežete potrebnega dnevnega vnosa).Kot da to ne bi bilo dovolj, dodajanje beljakovin v prahu obroku, bogatemu z ogljikovimi hidrati, vodi do manjših skokov krvnega sladkorja in normalizira delovanje insulina, kar koristi tudi ljudem s pred sladkorno boleznijo ali sladkorno boleznijo.

Vsem, ki radi uživate v sladkarijah

Da, prav ste prebrali.

Beljakovine v prahu so poleg tega, da ponujajo različne zdravstvene koristi, tudi odličnega okusa in se lahko uporabljajo za pripravo različnih sladic, kot so beljakovinske palačinke, beljakovinske torte (pečene in nepečene), kreme, kaše za zajtrk in še več.

V naši ponudbi najdete okuse: čokolada, čokolada-lešnik, vanilija in češnja-jogurt

RECEPT ZA BELJAKOVINSKI ZAJTRK

Čas priprave: 3 minute

Sestavine:

Priprava: V mešalnik dajte ovsene kosmiče, banane, sirotkine beljakovine in mleko. Ko se dobro premeša, dodajte sadje in chia semena. Premešajte, mešanico prelijte v svojo najljubšo skledo. Okrasite s svežim sadjem.