Aminokisline - BCAA - prednosti dodatkov

 

1.BCAA pomaga pri hujšanju in hkrati ohranja mišično maso

Zmanjšanje kalorij je osnovni korak k izgubi maščobe. Se pa zgodi, da nizek vnos kalorij v določeni meri vpliva na mišično maso. Tukaj pridejo v poštev BCAA.Tri esencialne aminokisline: levcin, izolevcin in valin se razgradijo v mišicah, kjer se uporabljajo kot gorivo. Ta proces zagotavlja, da je stopnja sinteze beljakovin v telesu dovolj visoka, da zmanjša katabolične učinke diete s pomanjkanjem kalorij. Z drugimi besedami, zmanjša se negativni vpliv zmanjšanega vnosa kalorij na mišice.

Čeprav to ni prehransko dopolnilo za kurjenje maščob, vam vseeno lahko pomaga pri izgubi odvečnih kilogramov. Deluje tako, da zmanjša raven kortizola, to je stresnega hormona, ki spodbuja skladiščenje maščob v telesu. Poleg tega deluje kot zaviralec apetita, ki preprečuje prekomerno porabo kalorij.

 

2. BCAA izboljša učinke treninga

Kaj je potrebno, da postaneš opredeljen?

Ali za izgubo maščobnih oblog? No, vse je v našem trudu, ki ga vložimo v trenutke, ko zlahka obupamo. K pozitivni spremembi najbolj pripomore tistih nekaj sekund več na tekalni stezi ali recimo dodatna ponovitev vaje, ko smo popolnoma izčrpani.

Študija laboratorija Astrand iz Švedske je potrdila učinkovitost BCAA v boju proti utrujenosti mišic med naporno vadbo. Ne samo, da dajejo prednosti v bodybuildingu, ampak tudi pomagajo vzdržljivim športnikom v vzdržljivostnih športih. Poleg povečanja učinkovitosti treninga dokazano zmanjšujejo bolečine v mišicah in pomagajo pri hitrejšem okrevanju.

3.BCAA aminokisline spodbujajo idealno ravnovesje hormonov med vadbo

 

BCAA spodbujajo normalno hormonsko ravnovesje med intenzivnimi obremenitvami, ki igrajo pomembno vlogo pri posameznikovi sposobnosti, da prenese naporen trening.

Raziskava je analizirala učinek BCAA med visoko intenzivnim treningom in ugotovila, da je v primerjavi s placebo skupino imela skupina, ki je uporabljala dodatke, visoko raven testosterona in nizko raven kortizola ob koncu vadbe. Poleg tega so se ljudje v drugi skupini bolje odzvali na izzive kot tisti v placebo skupini. Izkoriščajo hormonsko ravnovesje med intenzivnim treningom in tako povečajo moč telesa in sposobnost učinkovitega obvladovanja obremenitev.

 

4.BCAA so koristne za dobro zdravje

Ob upoštevanju splošnega zdravstvenega stanja ima dodatek z BCAA koristi za uporabnika v smislu izboljšanja tolerance za glukozo, metabolizma in boljše občutljivosti na inzulin. Vedeti morate, da je izboljšana občutljivost za inzulin neposredno povezana z boljšimi rezultati hujšanja.

Poleg tega se uporabljajo tudi v zdravilih za zmanjšanje tveganja umrljivosti zaradi raka, preprečevanje propadanja mišic in zdravljenje bolezni jeter.https://www.maximalium.si/aminokiseline-24

Zaključek

Kot lahko vidite, so BCAA pomembne za rast mišic in dobro zdravje na več načinov, imajo več uporabnosti in dodatno podpirajo dobro zdravje. Kaj še potrebuješ? Na splošno so pametna naložba.