Najboljši izdelki za krepitev imunosti

Iščete informacije o tem kako okrepiti imuniteto? To je pametna odločitev glede na situacijo, ki nas je v zadnjem času prizadela z virusom a kljub temu morate vedno poskrbeti za svojo imunost.

Če ste dovzetni za različne viruse in prehlade vsako leto "ujamete" sezonsko gripo ali kakšen drug virus vam svetujemo, da besedilo preberete do konca in se naučite kako ga premagati.

V tem besedilu vam bomo dali informacije o imunosti, kakšni so simptomi upada imunosti in kateri so najboljši izdelki za krepitev imunosti, ki jih morate uživati od vitaminov in mineralov

Kaj je imunost

Imunost je sposobnost človeškega telesa, da se s svojimi mehanizmi brani pred virusi in drugimi patogeni. Vloga imunskega sistema je zaščititi telo pred velikim številom škodljivih vplivov, ne glede na to, ali gre za tujke, kot so virusi, bakterije, glive, paraziti, mikroorganizmi ali tumorji, ki jih proizvaja samo telo.

Imuniteta je lahko prirojena ali pridobljena ter aktivna ali pasivna.

Prirojeno imunost kot pravi beseda sama dobimo ob rojstvu in že ima "predznanje" o številnih boleznih.

Pridobljeno imunost pridobimo med življenjem in je odvisna od življenjskega sloga pogojena pa je tudi z genetiko in okoljem.

Aktivna imunost nastane kot posledica izpostavljenosti telesa bolezni  s spodbujanjem imunskega sistema, da proizvaja protitelesa proti bolezni. Naravna aktivna imunost se pojavi, ko telo ustvari lastna protitelesa proti bolezni, umetno aktivno imunost pa pridobimo s cepljenjem. Aktivna imunost je dolgoročna možnost.

Pasivna imunost je tista, ki si je človekov organizem ni ustvaril sam. Naravna pasivna imunost se pridobi ob rojstvu s popkovino in materinim mlekom in umetno pasivno imunost dobimo z vnosom pripravljenih protiteles za določeno bolezen. Pasivna imunost traja le nekaj tednov.

Kaj oslabi našo imunost

Da bi se naš imunski sistem lahko "branil" pred virusom moramo imeti zdravo črevesno floro. Da bo črevesna flora zdrava  je treba imeti naravno ravnovesje dobrih in slabih bakterij v korist dobrih bakterij. Če prevladujejo slabe bakterije, imunost pade.

Obstajajo številni zunanji dejavniki, ki negativno vplivajo na našo imunost:

- hrana, polna dodatkov
- premalo telesne aktivnosti
- preveč stresa in hiter življenjski slog (nenehna hitenja)
- izpostavljenost škodljivemu sevanju računalnikov in mobilnih telefonov
- smog
- kopičenje toksinov v telesu in še več.

Kakšni so simptomi zmanjšane imunosti

O imunosti po navadi razmišljamo v zimskem obdobju, ker je takrat aktivnost virusa večja. Nekateri na to niti ne pomislijo dokler ne zbolijo in ne začutijo prvih simptomov, večina pa na to pozabi takoj, ko ozdravi. Situacija, ki nas je doletela (Covid-19), je spremenila naše razmišljanje o imuniteti, zato upamo, da bo odslej več ljudi razmišljalo in delalo na imunosti skozi vse leto

Obstaja več simptomov, ki kažejo na upad imunosti, če opazite kaj od naštetega, se vsekakor vrzite v krepitev imunskega sistema.

Nekateri simptomi so:
- kronična utrujenost
- pogoste virusne okužbe
- počasno celjenje ran
- težave z lasmi
- težave s kožo
- prekomerno hujšanje
- pretirana debelost
- herpes na ustnicah ali koži

Vitamini in minerali za krepitev imunosti

Z okrepitvijo imunosti vam poleg tega, da boste bolj zdravi, vitalni in zato boljše volje ne bo treba izgubljati časa v vrstah pri zdravnikih in lekarnah.Prepričani smo, da nihče ne mara ur čakanja in gneče v bolnišnicah in zdravstvu centrov.

Imunost lahko okrepite tako, da skrbite za prehrano, se izogibate alkoholu in cigaretam, rednemu spanju vsaj 8 ur, manjši izpostavljenosti stresu, osebni higieni in telesni aktivnosti.

Imunost lahko okrepite tako, da skrbite za prehrano, se izogibate alkoholu in cigaretam, rednemu spanju vsaj 8 ur, manjši izpostavljenosti stresu, osebni higieni in telesni aktivnosti.

Zdrava prehrana ima lahko največji vpliv na krepitev imunosti vendar glede na hiter življenjski slog, ki ga prinaša 21. stoletje nismo vedno sposobni pripraviti zdravega obroka in preveč skrbeti za prehrano. Številni strokovnjaki so dokazali, da v svoji prehrani ne moremo vnesti dovolj dnevnih vitaminov in mineralov, zato je priporočljivo, da uporabo prehranskih dodatkov uvedete kot prehranska dopolnila.

Za krepitev imunosti so še posebej pomembni vitamini A, C, D in E. Poleg teh vitaminov imajo pomembno imunsko funkcijo tudi minerali, kot so cink, selen in magnezij.


Foto: Andrijana Simović

Naročite svoje vitamine in minerale po spletu

V naši spletni trgovini lahko naročite vitamine in minerale Maximalium v ​​obliki tablet v večjih in manjših steklenicah.

Ponujamo izdelke namenjene različnim skupinam in populacijam: športnikom, odraslim, otrokom in starejšim. Če se sami ne morete odločiti, kateri izdelki so primerni za vas, nas prosite za dodatna vprašanja in nasvete.


https://www.maximalium.si/imunitet-vitamini-mineraliccc-47