Ne izgubite dobre forme med praznikov

Vsako leto v tem času vse več obveznosti in pogoste zabave motijo ​​našo razporeditev časa, zato je naša fitnes rutina na preizkušnji.

Nekako se nenačrtovano sprostimo, izgubimo nadzor in začnemo počasi načrtovati, kako vse na hitro nadoknaditi po praznikih. Letos se ne ujemite v isto past, ki ste si jo nastavili sami.

Čas kampanj in sezonskih treningov je že zdavnaj minil.

Zdravje je na prvem mestu. Zdaj in vedno.

Leto za nami je bilo naporno in polno izzivov. Bodite dosledni, drzni in ustvarjalni. Pravi čas je, da pokažete, iz česa ste.

 

Pripravili smo TOP 5 nasvetov, ki vam bodo pomagali, da med prazniki ne boste "zredili" telesa in ostali v dobri formi:

1. Ohranjajte rutino in dinamiko

Nobenega razloga ni, da bi prenehali z vadbo. Vstopate v čas, ko si morate malo drugače organizirati čas.

Nihče ne bo imel nič proti, če boste malo zamudili na zabavo zaradi dobrega treninga. Izogibajte se dolgotrajnemu sedenju ob nekakovostni hrani in alkoholu, vedite, da je danes mogoče dobro telovaditi kjerkoli in kadarkoli.

 

 2.Dobro planirajte i koristite sve prilike

Pravi športnik lahko trenira kadarkoli in kjerkoli.

V nekaj minutah na internetu poiščite trening, prilagojen vaši lokaciji in opremi, ki jo imate. Načrtujte svoj trening ob organizaciji potovanja in si med napornimi počitnicami pustite dovolj časa za kondicijo.

Brez izgovorov, dober načrt vedno pomaga.

Izkoristite vsako priložnost za dodatno telesno aktivnost, pospešite hojo, namesto dvigala uporabljajte stopnice, v vse aktivnosti vnesite šport.

 

3. Nadzorujte, kaj vnašate vase

Bodite pametni glede razkošne ponudbe med prazničnimi obedi. Nagradite svoj dosedanji trud s pravilno izbiro živil in štetjem kalorij. Dobre beljakovine in kakovostno zelenjavo najdete na vsaki praznični pojedini.

Alkohol je morilec dobre forme. Ste ljudje, včasih si dovolite kratek izlet s svojimi najljubšimi  sladkarijami.

Pogumno prenašajte izzive, ki vas bodo za trenutek pripeljali v prenajedanje, ki ga boste obžalovali in čistite telo še tedne po dopustu.

Ostanite dobro hidrirani ves čas. Ne pozabite, da lahko možgani žejo zamenjajo z lakoto. Velik kozarec vode pred obrokom in telo vam bo hvaležno.

Ne izgubite nadzora in ne izdajte svojega notranjega Špartanca.

 4.Pojdite v naravo in se dovolj naspite

Mrzlo je, a je v naravi bolj zdravo kot v hiši.

Telo se prilagaja zimi, išče več hrane in stremi k toplejšemu notranjemu okolju v zaprtih prostorih. Izazovite zimo in pokažite zobe. Po nekaj minutah ogrevanja sploh ne boste čutili, da je zunaj hladno.

Krajši HIIT treningi, nekaj krogov v parku ali dolg sprehod vas bodo ogreli in pospešili metabolizem.

Različni dnevi med prazniki lahko hitro zmotijo ​​vaš spanec. "Določite prednost" obveznostim, da boste imeli dovolj časa za spanje. Dobre praznične zabave je nemogoče preskočiti, a ne pozabite se oddolžiti z dobrim spancem.

Učinki treninga se pokažejo ob dobri prehrani in kvalitetnem spancu in tega se ne da spremeniti v nobenem primeru.

V zadnjih nekaj zimah smo priča pogosti onesnaženosti zraka, predvsem v urbanih območjih, zato ne pozabite preveriti stanja, preden se odpravite na trening ali sprehod.

 

5.Vitamini in minerali

V zimskem obdobju je telo podvrženo večjemu stresu, zaradi česar je bolj občutljivo na prehlad, gripo in trenutno pandemijo.

Vitamini in minerali so hranila, ki jih telo potrebuje za optimalno delo in dobro zdravje. Čeprav lahko s prehrano dobimo bistvene vitamine in minerale, je v tem letnem času pomembno poznati šibke točke našega telesa.Vitamin C, vitamin D, cink, selen in železo so snovi, na katere morate biti v hladnejših dneh še posebej pozorni.

 

  Naj vas prazniki spomnijo, da najlepši spomini pridejo takrat, ko se počutite najbolje, fizično, duhovno in psihično.

Podarite si moč in zdrav zaključek leta s svojimi najdražjimi.

Za vsa podrobnejša pojasnila in vprašanja o naših izdelkih, ki vam bodo v pomoč v zimskem času, nam pišite.

Vesele, zdrave in močne praznike.